Domowy wyrób

Andrzej Fiedoruk
Domowy wyrób
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Częstowanie członków rodziny lub przyjaciół alkoholem własnej roboty ? bezcenne. Ich wytwarzanie wymaga sporej dozy cierpliwości i zaangażowania, ale efekty są tego warte. Nic bowiem nie zastąpi satysfakcji i smaków samodzielnie przyrządzonych wódek, nalewek, bimbrów czy miodów. Dobrze przygotowany domowy alkohol to przede wszystkim wspaniały smak, aromat i kolor. Zaprezentowane receptury, przekazywane często z pokolenia na pokolenie, to wypróbowane sposoby na wyśmienite miody pitne, będące typowo polskim trunkiem, babcine nalewki, wódki i bimbry oraz bursztynowe napitki, jakimi są piwa. Książka przeprowadzi Czytelnika przez wszystkie etapy produkcji alkoholu ? od doboru odpowiednich składników przez przyrządzenie po przechowywanie trunków tak, by samodzielnie przygotowane napoje cieszyły oczy i podniebienia.
Data wydania: 2011
ISBN: 978-83-62521-95-1, 9788362521951
Wydawnictwo: Dragon
Stron: 256

Autor

Andrzej Fiedoruk Andrzej Fiedoruk
Urodzony w 1957 roku w Polsce (Białystok)
Andrzej Fiedoruk urodził się i wychował w Białymstoku. Jest autorem wielu książek o tematyce zarówno kulinarnej, jak i regionalnej, wspaniale łącząc ze sobą głęboką wiedzę o regionie z nowatorskim ujęciem tematu. Jego ostatnie pozycje, które ukazały...

Pozostałe książki:

Jak dawniej jadano Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów Okowita przepalanka i nalewki Dobra kuchnia Domowy wyrób wędlin Domowy wypiek chleba Historia kuchni polowej Kawa bez tajemnic Nalewki i wódki Sekrety jedzenia Alkoholowe dzieje świata Białostockie smaki Chleb Domowy wypiek Dobra kuchnia Domowy wyrób Wódki nalewki miody krupniki i likiery Domowy wyrób Domowy wyrób alkoholu. Historia samogonu Herbata bez tajemnic Historia podlaskich smaków Kresowy tygiel kulinarny Krwawe tropy Księga chleba Kuchnia kresowa Kuchnia lwowska Kuchnia podlaska Kuchnia polska Miody pitne Przepalanka, okowita, nalewki i miody pitne Przetwory domowe Sztuka wędzenia W białostockich karczmach zajazdach i restauracjach Współczesna kuchnia podlaska Z pól i lasów na stół i do spiżarni Ziemniak na różne sposoby Święta Bożego Narodzenia. Praktyczny przewodnik
Wszystkie książki Andrzej Fiedoruk

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Domowy wyrób? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Domowy wyrób. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl