"Polacy wyspecjalizowali się w nalewkach wieki temu."
"Jeśli chcemy cieszyć się wspaniałym, głębokim smakiem trunku, musimy dać mu czas, by dojrzał. Niekiedy wystarczą 3 miesiące, z reguły nalewka powinna leżakować minimum pół roku. Są i takie, na które trzeba poczekać ponad rok.
Ale warto, zapewniam."
"W większości nalewek zalecany jest cukier lub cukier z dodatkiem miodu. Nie ma co dosładzać nalewek bez potrzeby. Lepsze jest wrogiem dobrego!"
Moja ocena:
Gdy przeglądam zebrane tu przepisy, myślami przenoszę się do starego dworku. W każdym apteczka, czyli domowy skład nalewek, gdzie kryły się trunki lecznicze czy do smakowania. Oddajemy do waszych rąk ...
Spotkałam się z Weroniką Mathią w czasie lektury jej książki "Szept", dlatego bardzo chciałam przeczytać jej debiutancką powieść "Żar", która mnie również zachwyciła. Cz...
Recenzja książki Żar„Zrost” Roberta Małeckiego to już czwarta i dość długo wyczekiwana część kryminalnej serii o komisarzu Bernardzie Grossie. Seria trzyma poziom a ja bardzo lubię styl aut...
Recenzja książki ZrostKatarzyna Kołczewska, znana z umiejętności subtelnego, a zarazem bezkompromisowego portretowania relacji międzyludzkich...
Recenzja książki Stan nieważności"Chce, żeby mówili o nim cały czas. Żeby gazety pełne były zdjęć jego lalek, które sobie przywłaszcza. Żeby opisywano g...
Recenzja książki Kolekcjoner lalek„Portret Lucrezii” to książka, która przenosi nas w sam środek XVI-wiecznych Włoch, splatając piękno renesansowych scen...
Recenzja książki Portret Lucrezii