Sztuka fermentacji

Sandor Ellix Katz
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Sztuka fermentacji
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
10 /10
Ocena 10 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”!

Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.

Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się podczas fermentowania.

"Sztuka fermentacji" to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już trudne, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, że tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i świetne doznania smakowe. W jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.
Tytuł oryginalny: The Art of Fermentation. An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the World
Data wydania: 2022-01-19
ISBN: 978-83-67014-35-9, 9788367014359
Wydawnictwo: Kobiece
Stron: 656
dodana przez: Catta
Mamy 2 inne wydania tej książki

Autor

Sandor Ellix Katz Sandor Ellix Katz
Urodzony 20 maja 1962 roku w USA (Nowy Jork)
Sandor Ellix Katz urodził się w żydowskiej rodzinie z Białorusi, jest amerykańskim pisarzem, autorem książek na temat sztuki fermentacji. Dorastał w Nowym Jorku. Katz to samozwańczy “fetyszysta fermentacji”, prowadził setki warsztatów żywnościowych ...

Pozostałe książki:

Sztuka fermentacji Dzika fermentacja
Wszystkie książki Sandor Ellix Katz

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Magiczna fermentacja

3.03.2022

Jak to jest że z ogórka powstaje kiszeniaczek. Dzieje się taka magia, która zwie się fermentacja. „(…) fermentacja to transformacja jedzenia, jakiej dokonują rozmaite bakterie, grzyby i produkowane przez nie enzymy.”[1] Jest to proces naturalny. Można wręcz powiedzieć, że „Żywność fermentowana jest żywa i dynamiczna (…)”[2] Sprytny człowieczek wy... Recenzja książki Sztuka fermentacji

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@asiaczytasia
2022-03-03
10 /10

Cytaty z książki

O nie! Książka Sztuka fermentacji. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl