Sandor Ellix Katz
Zostań fanem autora:

Sandor Ellix Katz

Autor, 62 lata
10 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Urodzony 20 maja 1962 roku w USA (Nowy Jork)
Sandor Ellix Katz urodził się w żydowskiej rodzinie z Białorusi, jest amerykańskim pisarzem, autorem książek na temat sztuki fermentacji. Dorastał w Nowym Jorku. Katz to samozwańczy “fetyszysta fermentacji”, prowadził setki warsztatów żywnościowych w Stanach Zjednoczonych, a jego książka “Dzika Fermentacja” (2003) została nazwana klasyczną “Biblią dla ludzi rozpoczynających projekty DIY, takie jak zakwas lub kapusta kiszona”, i “szczególnie znana z podniecania ludzi fermentacją żywności”.
W 2009 r. Został wybrany jednym z najlepszych trendsetterów magazynu Chow.

Książki

Sztuka fermentacji
3 wydania
Sztuka fermentacji
Sandor Ellix Katz
10/10

Nowe wydanie kulinarnego bestsellera „Sztuka fermentacji”! Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawny...

Dzika fermentacja
Dzika fermentacja
Sandor Ellix Katz

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” pow...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl