Ekologiczna apteczka warzywna cz.1 zawiera: Ponad 200 porad, recept jak stosować najpopularniejsze warzywa w kuracjach domowych leczących najrozmaitsze schorzenia od wątroby, nerek, reumatyzmu, serca począwszy na skórze, nerwach, przeziębieniach skończywszy Rady ile, kiedy, jakie warzywa jeść by zapobiegać chorobom, wzmacniać organizm Prezentację walorów dietetycznych warzyw i ich rolę w profilaktyce wielu chorób Omówienie zastosowania najpopularniejszych warzyw jako domowych kosmetyków Porady jak najlepiej wykorzystywać walory warzyw w kuchni Przepisy kulinarne na potrawy o walorach uzdrawiających Wskazówki z jakich upraw, kiedy i od kogo najlepiej kupować warzywa, jak je przechowywać, konserwować Informacje czym różnią się warzywa ekologiczne od tych z marketu, dlaczego są wartościowsze, cenniejsze zdrowotnie Szczegółowe informacje o walorach antyrakowych poszczególnych warzyw i ich wykorzystaniu w PROFILAKTYCE ANTYRAKOWEJ