Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie. To, co jemy i jak jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie i życie, ale i na kondycję naszej planety.
SMAKOLOGIA opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym. Wybierzcie z menu smakowite wątki i czytajcie bez pośpiechu, najlepiej dzieląc się z innymi. Czy można jeść parówki na śniadanie, obiad i kolację? Skąd w Europie wzięły się sztućce? Czy szybkie jedzenie jest modne? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w "Smakologii".
To piękna książka, pełna ciekawostek o jedzeniu, dla małych i dużych! Czytajcie, rozmawiajcie i jedzcie dobrze! Katarzyna Woźnicka, Fundacja Szkoła na Widelcu
Nauka przez zabawę? O, tak. Zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie. Czytajcie "Smakologię" nawet bardzo małym dzieciom, po to by świat kulinariów otworzył przed nimi swoje bramy pełne smakowitych kąsków. Dobrego smaku uczymy się przecież od pierwszych chwil życia. Ta książka to wspaniały wstęp do edukacji kulinarnej nas wszystkich. Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK Niech Smakologia i pozostałe książki Oli Woldańskiej-Płocińskiej, z serii uwrażliwiającej młodych czytelników na problemy współczesnego świata, zadomowią się na Waszych półkach.
SMAKOLOGIA opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym. Wybierzcie z menu smakowite wątki i czytajcie bez pośpiechu, najlepiej dzieląc się z innymi. Czy można jeść parówki na śniadanie, obiad i kolację? Skąd w Europie wzięły się sztućce? Czy szybkie jedzenie jest modne? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w "Smakologii".
To piękna książka, pełna ciekawostek o jedzeniu, dla małych i dużych! Czytajcie, rozmawiajcie i jedzcie dobrze! Katarzyna Woźnicka, Fundacja Szkoła na Widelcu
Nauka przez zabawę? O, tak. Zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie. Czytajcie "Smakologię" nawet bardzo małym dzieciom, po to by świat kulinariów otworzył przed nimi swoje bramy pełne smakowitych kąsków. Dobrego smaku uczymy się przecież od pierwszych chwil życia. Ta książka to wspaniały wstęp do edukacji kulinarnej nas wszystkich. Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK Niech Smakologia i pozostałe książki Oli Woldańskiej-Płocińskiej, z serii uwrażliwiającej młodych czytelników na problemy współczesnego świata, zadomowią się na Waszych półkach.