Nowości na talerzu

Barbara Adamczewska
Nowości na talerzu
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Zdarza Ci się, że przechodzisz w sklepie obok półek, które uginają się od produktów, których nie znasz? Nie wiesz, co to jest i jaki może być z tego użytek? Dziś już nawet w najmniejszych sklepach bez problemu kupisz to, co oferuje się w najdalszych miejscach na świecie. Tylko, co z tym zrobić? Pomocną dłoń podaje Barbara Adamczewska, proponując "Nowości na talerzu", w których podpowiada, jakich produktów użyć, aby urozmaicić menu oraz takich, które według autorki współgrają z polskim gustem.

Karambola, gorgonzola, okra, daikon?Nie wiesz, co to takiego i "jak to się je?" Sięgnij do "Nowości na talerzu" a dowiesz się jak wygląda persymona, a nawet znajdziesz przepis na "Persymony w kremie". Pancettę znałeś tylko z opowieści? Teraz ten przepyszny, chudy boczek możesz przygotować wraz z kurczęcymi piersiami według przepisu Barbary Adamczewskiej.

Autorka w najnowszej książce udowadnia, jak wiele dań można przyrządzić z produktów, których nigdy wcześniej nie znano w polskiej kuchni oraz zachęca do ich spróbowania. "Nowości na talerzu" jest swoistym poradnikiem, zbiorem wskazówek, jakie potrawy warto poznać i przygotować dla swoich najbliższych. A znaleźć tu można nie tylko produkty, których nie używano w polskiej kuchni już od kilkunastu lat, ale i takie, których nigdy wcześniej nie znano. Pozycja ta przeznaczona dla wszystkich, którzy chcą zaskoczyć swoich gości niecodziennymi potrawami z produktów, których nazw nigdy wcześniej nie słyszeli.
Data wydania: 2006
ISBN: 978-83-7386-230-2, 9788373862302
Wydawnictwo: Nowy Świat

Autor

Barbara Adamczewska Barbara Adamczewska Barbara Adamczewska – polonistka, dziennikarka, autorka książek kucharskich. Wspólnie z mężem zajmowali się kulinariami zawodowo i z upodobaniem gotowali prywatnie. Dziś jej wielką pasją jest wykładanie historii kuchni.

Pozostałe książki:

Dobra kuchnia dla początkujących W kuchni babci i wnuczki Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami Encyklopedia gotowania. Drugie dania Gorące kolacje Jedna potrawa - kilka dań Kuchnia dla singli Kuchnia polska na nowo odkryta Kuchnia w kawalerce i apartamencie Kuchnia żydowska wg Rebeki Wolff Letnie przysmaki Nowości na talerzu Polskie posty Posiłki wzmacniające Potrawy na skromną kieszeń : 107 przepisów Potrawy postne Potrawy z serami Potrawy z warzyw Pyszny obiad w pół godziny Rodaku, czy ci nie żal Wędrówka po stołach europy
Wszystkie książki Barbara Adamczewska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Nowości na talerzu aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Nowości na talerzu. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl