Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1.

Iliana Genev-Puhaeva
Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1.
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach
Książka ze wszech miar godna polecenia. Nie tylko dlatego, że w sposób niezwykle autentyczny i wiarygodny przybliża nam kuchnię bułgarską. Nie tylko dlatego, że to kuchnia kraju, który całe pokolenie Polaków wspomina jako miejsce pierwszej, czasem długo wyczekiwanej, egzotycznej podróży. Nie tylko dlatego,, że jest przeznaczona naprawdę dla nas – wszystkie składniki potraw są dostępne w Polsce. Tę książkę po prostu się czyta! Opowieści o kulinarnych zwyczajach narodów bałkańskich, piękne bajki, nawet przepisy są tak wciągające, że... przez nieuwagę można przypalić pozostawiony w kuchni obiad.
Ilona Maziarska-Wiśniewska, miesięcznik „Kuchnia”
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-920740-6-9, 9788392074069
Wydawnictwo: Atropos
Seria: Bałkańskie zapiski kuchenne
Stron: 164

Autor

Iliana Genev-Puhaeva Iliana Genev-Puhaeva Językoznawca. Ukończyła filologię słowiańską oraz filologię nowogrecką na Uniwersytecie Sofijskim w Bułgarii. Obecnie wykłada na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach.

Pozostałe książki:

Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 2 Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1.
Wszystkie książki Iliana Genev-Puhaeva

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1. aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1.. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl