Autorka omawia lecznicze właściwości pożywienia. Dokładny przegląd poszczególnych grup pożywienia (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona oraz produkty pochodzenia zwierzęcego) ma ułatwić...
Przejmij kontrolę nad własnym zdrowiem! Pomóż swojemu organizmowi pozbyć się toksyn, obciążeń i blokad emocjonalnych i odzyskaj równowagę w organizmie. Aby umożliwić organizmowi funkcjonowanie w pełni...
Czy posiadasz dość energii? Czy budząc się rano, z optymizmem myślisz o czekających Cię zadaniach i czynnościach dnia? Czy masz ochotę do działania? A może czujesz się przeciążony? Usiłujesz robić wie...
"W książce m.in. : Po pierwsze: stan zdrowia a świadomość człowieka Po drugie: energia pożywienia i jej wpływ na zdrowie Po trzecie: żywność pełnowartościowa - stara wiedza odkryta na nowo Po czwarte:...
W pierwszych latach życia człowieka, kształtują się podstawy jego dobrego stanu zdrowia. Niezwykle ważny okazuje się nie tylko wpływ pierwszych miesięcy życia, ale także dieta matki podczas ciąży, a n...
Autorka wskazuje, jak łączyć potrawy ze zbóż z potrawami z roślin strączkowych, warzyw i nasion, tak by uzyskać źródło pełnowartościowego i lekkostrawnego białka roślinnego, zawierającego niezbędne dl...
W pierwszych latach życia człowieka, kształtują się podstawy jego dobrego stanu zdrowia. Niezwykle ważny okazuje się nie tylko wpływ pierwszych miesięcy życia, ale także dieta matki podczas ciąży, a n...
Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces...