Dieta ketogeniczna to rodzaj diety, który w ostatnich latach znacząco zyskał na popularności. Jej udowodniony naukowo, korzystny wpływ na zdrowie jest zauważalny w przypadku wielu chorób. Taki sposób odżywiania nie tylko pomaga wyregulować prawidłową wagę i utrzymać atrakcyjny i zdrowy wygląd, ale przede wszystkim działa wspomagająco w przypadku cukrzycy czy innych problemów metabolicznych tj. m.in. insulino oporność. Wbrew pozorom nie polega ona tylko na jedzeniu mięsa, jajek i tłuszczy. Jej głównym założeniem jest ograniczenie ilości spożywanych węglowodanów i cukrów do minimum. Odpowiednio zbilansowana może być nie tylko zdrowa, ale i bardzo smaczna. Aby jednak taka była, niezbędna jest wiedza, którą dać nam może wrześniowa premiera książkowa od @wydawnictwo_zwierciadlo.
.
Książka jest przepięknie wydana, a każdy przepis okraszony jest kolorowym zdjęciem potraw, na których widok aż ślinka cieknie. Aż chciałoby się wypróbować je wszystkie. Autorka zabiera nas w smakowitą podróż po kuchniach świata, ale tylko i wyłącznie w wersji keto. Włochy, Francja, Grecja, a także Polska – każdy kraj ma swoją kulinarną tradycję, a w niej potrawy uznawane za zdrowe, jak i te niekoniecznie korzystne dla zdrowia. Autorka pomaga nam dokonać właściwych wyborów żywieniowych i zachęca do wypróbowania przepisów z różnych stron świata. W książce Eweliny Podrez nie znajdziemy potraw z dużą ilością cukru, białej mąki czy słodkich owoców. Są za to przepisy na nisko węglowodanowe przystawki, desery, a także dania obiadowe w zupełnie innym wydaniu niż dotychczas. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Jeśli nie sobie to komuś bliskiego na prezent świąteczny. Zapewniam, że obdarowany będzie nią zachwycony.
.
Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję @wydawnictwo_zwierciadlo
Dieta ketogeniczna to rodzaj diety, który w ostatnich latach znacząco zyskał na popularności. Jej udowodniony naukowo, korzystny wpływ na zdrowie jest zauważalny w przypadku wielu chorób. Taki sposób odżywiania nie tylko pomaga wyregulować prawidłową wagę i utrzymać atrakcyjny i zdrowy wygląd, ale przede wszystkim działa wspomagająco w przypadku cukrzycy czy innych problemów metabolicznych tj. m.in. insulinooporność. Wbrew pozorom nie polega ona tylko na jedzeniu mięsa, jajek i tłuszczy. Jej głównym założeniem jest ograniczenie ilości spożywanych węglowodanów i cukrów do minimum. Odpowiednio zbilansowana może być nie tylko zdrowa, ale i bardzo smaczna. Aby jednak taka była, niezbędna jest wiedza, którą dać nam może wrześniowa premiera książkowa od @wydawnictwo_zwierciadlo.
.
Książka jest przepięknie wydana, a każdy przepis okraszony jest kolorowym zdjęciem potraw, na których widok aż ślinka cieknie. Aż chciałoby się wypróbować je wszystkie. Autorka zabiera nas w smakowitą podróż po kuchniach świata, ale tylko i wyłącznie w wersji keto. Włochy, Francja, Grecja, a także Polska – każdy kraj ma swoją kulinarną tradycję, a w niej potrawy uznawane za zdrowe, jak i te niekoniecznie korzystne dla zdrowia. Autorka pomaga nam dokonać właściwych wyborów żywieniowych i zachęca do wypróbowania przepisów z różnych stron świata. W książce Eweliny Podrez nie znajdziemy potraw z dużą ilością cukru, białej mąki czy słodkich owoców. Są za to przepisy na niskowęglowodanowe przystawki, desery, a także dania obiadowe w zupełnie innym wydaniu niż dotychczas. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Jeśli nie sobie to komuś bliskiego na prezent świąteczny. Zapewniam, że obdarowany będzie nią zachwycony.
.
Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki dziękuję @wydawnictwo_zwierciadlo