Moja ocena:
Z tej książki dowiecie się, jak – i po co! - kucharz Stalina uczył kucharza Gorbaczowa śpiewać do drożdżowego ciasta. Dlaczego Nina, kucharka z wojny w Afganistanie, zmuszała się, by gotując, myśleć ...
Znacie ten przypadek, gdy sięgacie po jakąś książkę non-fiction, reportaż albo pozycję popularnonaukową z dziedziny albo na temat, który was żywo interesuje i... ups. Zdania wloką się jak najnudniejs...
Jakie potrawy gościły na stole cara Mikołaja II, a co ten, tak naprawdę jadał? Fanem jakiej ryby był Stalin? Jak wygląda chleb z zapieczonej kory, placuszki ze słomy, które przygotowywano i jedzono w...
To książka, która łączy. Stanowi ona grunt do wspólnej rozmowy i przygody zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Łączy ona pokolenia, a także światy, gdyż przedstawiona...
Recenzja książki BOBEK. Poważny królik o niepoważnym imieniuTreść książki jest mocno ustrukturyzowana, lekcje dotyczące komunikacji autor przekazuje na początku, w trakcie i na końcu rozdziału by czytelnik na pewno je zapamiętał....
Recenzja książki Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludziPrzez żołądek do serca, jak mówi jedno z naszych przysłów. Aby może nie od razu pokochać koreańską kuchnie, ale mieć n...
Recenzja książki Korea od kuchniKsiążka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl. Sztuczna inteligencja. AI, Chaty GPT, roboty humanoidalne - to wszyst...
Recenzja książki CiałofonZaglądając na mój blog, wiecie już, że Jolanta Kosowska jest jedną z moich ulubionych pisarek, a jej książki, zawsze wy...
Recenzja książki Wyspa luzu