Wydaje ci się, że wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga wiele czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego!
Natalia Krupska, autorka książki „Vege słodkie na co dzień i na święta” udowadnia, że weganizm może być dla każdego – nawet w trudnych warunkach i ciągłym pośpiechu! Wystarczy nauczyć się odpowiednio planować posiłki i poświęcić na gotowanie nie więcej niż pół godziny dziennie, by zadbać o swoje zdrowie i wykształcić nawyki, które będą nam służyć przez lata.
W środku znajdziesz:
- 100 przepisów na wegańskie obiady, śniadania i przekąski, które z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy lub szkoły,
- pyszne, różnorodne dania na bazie prostych, tanich i łatwo dostępnych składników,
- bazowe przepisy na błyskawiczne domowe pieczywo, konfitury, pasty i smarowidła,
- zdrowsze, wegańskie alternatywy sklepowych słodyczy, batoników i ciastek,
- informacje o makroskładnikach i kaloryczności, które pomogą ci ułożyć zbilansowany jadłospis.
Gotuj po wegańsku – prosto, smacznie, w nie dłużej niż 30 minut dziennie!