Moda na robienie przetworów powraca. I słusznie. Książka ta przypomina starą mądrość, że domowa spiżarnia powinna być nie tylko miejscem gromadzenia przetworów i wszelkich zapasów na zimę, ale swego rodzaju apteką, z której można czerpać naturalne witaminy oraz zdrowie.
Przetwory z klasztornej spiżarni są wyjątkowe. Przepisy na nie udało się Autorowi zdobyć w różnych klasztorach. Wiele z nich użyczyły Mu do tej książki siostry prowadzące na co dzień klasztorną kuchnię. Siostrę Anielę Garecką znamy także z książek kulinarnych i lubianych programów telewizyjnych.
Jest to pierwsza tego typu książka, w której przepisy są dodatkowo opatrzone przez Autora komentarzem na temat ich walorów odżywczo-leczniczych.
Przetwory z klasztornej spiżarni są wyjątkowe. Przepisy na nie udało się Autorowi zdobyć w różnych klasztorach. Wiele z nich użyczyły Mu do tej książki siostry prowadzące na co dzień klasztorną kuchnię. Siostrę Anielę Garecką znamy także z książek kulinarnych i lubianych programów telewizyjnych.
Jest to pierwsza tego typu książka, w której przepisy są dodatkowo opatrzone przez Autora komentarzem na temat ich walorów odżywczo-leczniczych.