W tej książce zgromadziliśmy niektóre z naszych ulubionych przepisów na dżemy, galaretki, marmolady,
marynaty, czatneje, sosy i wiele innych przetworów, a także mnóstwo porad, jak je wykorzystywać.
Znajdziesz tu wszystko: od dżemu z jagód do sosu z cukinii, od konfitur z fig po marynowane szparagi
i dodatkowo wiele kombinacji, które staną się podstawą twojej spiżarni. Ponieważ mamy wiele lat
wspólnych doświadczeń, a nawet zdobyliśmy różne nagrody w konkursach kulinarnych, dzielimy się
naszą wiedzą, dając rady i przydatne wskazówki. Gdy zaczniesz myśleć o robieniu przetworów,
odkryjesz, że możliwości w tym zakresie są niemalże nieograniczone. Mamy nadzieję, że korzystając
z tego przewodnika, zaczniesz znajdować przyjemność w robieniu przetworów w takim stopniu,
w jakim my ją znajdujemy.