Obiad nad Bosforem. Kuchnia turecka

Danuta Chmielowska
Obiad nad Bosforem. Kuchnia turecka
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Książka z przepisami kulinarnymi na dania tureckie. M.in. są tu przepisy na: *kebab myśliwski (av kebabi) *köfte z baraniny (kuru köfte) *kurczaka w sosie beszamelowym (beşamel soslu tavuk) *zapiekankę rybną (fırında balık) *szaszłyk barani (şiş kebabi)
Data wydania: 1990
ISBN: 83-225-0291-5, 8322502915
Wydawnictwo: Watra
Seria: Kuchnie Różnych Narodów [Watra]
Stron: 183

Autor

Danuta Chmielowska Danuta Iwona Chmielowska – polska turkolog i politolog, dr hab. nauk humanistycznych, starszy wykładowca Zakładu Turkologii i Ludów Azji Środkowej Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego.

Pozostałe książki:

Nazywam się Czerwień Dziecko w Oriencie Kiraze. Droga do sułtańskiego haremu Lustrzane odbicie rzeczywistości. Proza literacka a historia polityczna Turcji XX wieku Obiad nad Bosforem. Kuchnia turecka Pewna długa noc Polsko-tureckie stosunki dyplomatyczne w okresie międzywojennym Turcja przewodnik
Wszystkie książki Danuta Chmielowska

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Obiad nad Bosforem. Kuchnia turecka? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Obiad nad Bosforem. Kuchnia turecka. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl