Pyszne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości dla tych, którzy muszą unikać niektórych substancji, a także dla tych, którzy ciągle poszukują nowych smaków. Ponad 70 receptur na potrawy bez glutenu, mleka, jajek czy cukru. Dodatkowo zbiór porad, jak zastąpić „trudne” składniki w codziennych przepisach. Jeszcze nigdy posiłki „free” nie były tak smaczne! Odbiorcy: - osoby, które muszą unikać glutenu, mleka, jajek czy cukru, - wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i zdrowe dania. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera ponad 70 przepisów na smaczne i zdrowe śniadania, przekąski, obiady i słodkości, - oraz propozycje ich różnych wersji, - podana wiedza pozwala na wyeliminowanie ze składu przygotowywanych posiłków: glutenu, mleka, jajek czy cukru, - w poradniku znajduje się wiele pogłębionych zagadnień dotyczących między innymi możliwości zastąpienia w przepisach na potrawy problematycznych składników spożywczych, - pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię, - zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.