Jest to jedna z najobszerniejszych i najbardziej udanych książek na temat wyrobu napojów spirytusowych z owoców w drodze destylacji.
Zawiera dokładny opis surowców, informacje o znaczeniu i właściwym stosowaniu czystych kultur drożdży, wskazówki dotyczące filtrów i filtracji, szczegółowy opis destylatorów prostych i kolumnowych, wyjaśnienie funkcji elementów wzmacniających w kolumnie, opis jej części oraz omówienie procesu odpędu alkoholu w aparatch z kolumną i bez kolumny.
Aneks autorstwa Petera Jaegera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu przy produkcji destylatów zbożowych.
Zawiera dokładny opis surowców, informacje o znaczeniu i właściwym stosowaniu czystych kultur drożdży, wskazówki dotyczące filtrów i filtracji, szczegółowy opis destylatorów prostych i kolumnowych, wyjaśnienie funkcji elementów wzmacniających w kolumnie, opis jej części oraz omówienie procesu odpędu alkoholu w aparatch z kolumną i bez kolumny.
Aneks autorstwa Petera Jaegera dotyczy zacierania, fermentacji i odpędu przy produkcji destylatów zbożowych.