Życie jest jak uczta. Jestem już przy serach, a zapewniam was, że one także SĄ wyborne – mawiał papież Jan XXIII, zbliżając się do końca swej ziemskiej wędrówki. Zainspirowana przytoczonymi słowami wielkiego świętego, pozwolę sobie stwierdzić, że ucztą jest również historia Kościoła. Niniejsza książka zaś to osobliwy zestaw do degustacji, w którego składzie znajduje się miedzy innymi camembert i najprawdziwszy francuski szampan. Obydwa, wbrew pozorom, z dziejami chrześcijaństwa wiążą się bardzo ściśle…Autorka
Lekka w formie, osobliwa, pisana z niemałym dystansem i, co najbardziej zaskakujące, utrzymana w kulinarnej narracji. Najbardziej oryginalna książka, dzięki której poznamy w pigułce historię naszego Kościoła. Ciekawa lektura nawet dla tych, którzy niespecjalnie przepadają za historią.
Lekka w formie, osobliwa, pisana z niemałym dystansem i, co najbardziej zaskakujące, utrzymana w kulinarnej narracji. Najbardziej oryginalna książka, dzięki której poznamy w pigułce historię naszego Kościoła. Ciekawa lektura nawet dla tych, którzy niespecjalnie przepadają za historią.