\" Z kaczką w kuchni Z KURCZAKIEM NA PATELNI Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu wz wolowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak ś...
Czy może być przyjemniejszy czas od wspólnego wieczoru z przyjaciółmi spędzonego przy grillu? To okazja do pogawędki, odpoczynku na świeżym powietrzu i spożycia smacznego posiłku. Grill, czyli ruszt, ...
111 przepisów - przystawki i zakąski - potrawy gotowane, pieczone, duszone, smażone - potrawy z mięsa drobiowego - potrawy z mięsa i ryb - potrawy dietetyczne.
200 recept na miłosne dania i napoje. Afrodyzjaki to środki pobudzające seksualność człowieka. Ich cudowna moc polega na tym, że mamy ochotę na seks nawet po bardzo wyczerpującym dniu. Dają nam siłę, ...
Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi dodatkami, łat...
NOWOCZESNY PRAKTYCZNY ŁATWY W OBSŁUDZE Jeśli możesz niewiele czasu spędzać w kuchni, by gotować obiad dla całej rodziny, jeśli chcesz zdrowo się odżywiać i ograniczyć tłuszcz w twoim menu - kup KOMBIW...
Jest zły i dobry, a to ile go krąży po naszym organizmie zależy głównie od tego, co jemy. Złe wyniki cholesterolowe grożą zawałem lub rozwojem choroby miażdżycowej. Dlatego należy uważać na pokarmy wy...
"*Jak zrobić kotlety mielone? *Jakie urządzenia warto zgromadzić w nowoczesnej kuchni? *Jakie mięso przygotować na gulasz? Kiedyś pierwszymi nauczycielkami gotowania były matki. Dziś, w dobie pośpiech...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się znakomitymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują s...
Najstarsze pisemne przekazy o miodzie pochodzą sprzed 4000 lat. Miód ma fantastyczne właściwości zdrowotne i odżywcze. W książce znajdziemy aż 139 przepisów na najrozmaitsze potrawy z miodem. A więc s...
Dziczyzna, podobnie jak staropolszczyzna, ma swoją dobrą tradycję. Dawniej do dobrego smaku dołączona była satysfakcja z udanego pol owania, dzisiaj zadowalamy się smakowitością dania. Choć na co dzie...
Smaczne, jak nigdzie indziej!Polską specjalnością są pasztety z dziczyzny, kiszone ogórki i kapusta, żury, marynowane grzybki oraz dania z ryb, a z ciast: pierniki, mazurki i sękacz. W książce omówion...
Przyrządzanie potraw jest sztuką, która kieruje się własnymi regułami, jak savoir vivre. Uzyskanie zadowalającego efektu pod względem smakowym i estetycznym wymaga, aby respektować te zasady. Nie woln...
Potrawy z mielonego mięsa to nie tylko nieśmiertelny kotlet pożarski. Asortyment dań jest tu bardzo szeroki - obejmuje pierogi, rolady, klopsy, pulpety, gołąbki oraz suflety. Podstawową ich zaletą jes...
Flaczki czy przysmażona wątróbka ze złocistą cebulką mają swoich wiernych wielbicieli. W książce znajdziemy bogactwo przepisów na gu lasze, pierożki i inne dania z podrobów. Tanie, smaczne i niektóre ...
Profesjonalna wędzarnia! Ekologiczne kiełbasy! Jak zbudować odpowiedni ruszt w ogrodzie? W jaki sposób przygotować dania z własnoręcznie wykonanego rożna? Autor proponuje rozwiązania, które są zdecydo...
Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów Klubu Dla Cbiebie - zaprasza na kurs taniego gotow...