Moja ocena:
W tej książce znajdziesz mnóstwo smaczków z historii polskiego stołu. Przeczytasz, co jadali królowie, szlachta i chłopi w różnych okresach burzliwych dziejów Polski. Jak zmieniły kuchnię polską czas...
Miłośnicy historii i kulinariów mają ostatnio wiele okazji do odkrywania, co i jak się dawniej jadało. A wszystko to za sprawą książek autorstwa Andrzeja Fiedoruka, który jest prawdziwym mistrzem kuc...
Może nie znam się zbytnio na przyrządzaniu potraw i rzadko eksperymentuję w kuchni, to zazwyczaj nie lubię trzymać się ściśle przepisów kulinarnych. Często dodaję czegoś mniej lub więcej, tak na oko....
Zaczynając przygodę z „Zawieszonymi” sądziłam, że każdy z tomów będzie bardziej skoncentrowany na jednym z czterech bohaterów, Oliwerowi, Kubie, Emilii czy Edwardowi. Ni...
Recenzja książki Kuba. ZawieszeniWielbiciele Geralda Durella mogą cieszyć się nowym wydaniem pięciu opowiadań wydanych pod wspólną nazwą „Groch z kapustą i inne historie”. Dlaczego taki tytuł? Nasuwa mi...
Recenzja książki Groch z kapustą i inne historie„Sploty” Anny Ciarkowskiej to książka, która zmusza do głębokiej refleksji nad życiem, przemijaniem i tym, co pozostaje...
Recenzja książki SplotySztuka ma w sobie coś tajemniczego, a gdy dodamy do tego elementy zagadek kryminalnych, powstaje ekscytująca mieszanka....
Recenzja książki Cenny motywTo mogłaby być całkiem znośna książka. Mogłaby, ale niestety nie jest. W teorii Weronika przenosi się wraz z przyjació...
Recenzja książki Sięgając marzeń