Ten poradnik zawiera ponad 100 zilustrowanych zdjęciami instrukcji dekorowania ciast w klasycznym stylu Alana Dunna. Krok po kroku opisuje wykonanie zachwycających tortów na różne okazje i podaje, jakie narzędzia są do tego potrzebne.
Znajdziesz tu techniki i przepisy na wszelkie ciasta, bukiety i kompozycje kwiatowe – od tropikalnych i egzotycznych po urodzinowe, weselne i świąteczne. Zrealizowanie tych zachwycających projektów dostarczy satysfakcji każdemu cukiernikowi.
Alan Dunn szkolił się w Brytyjskim Cechu Rzemiosł Cukierniczych, do którego wprowadziła go Margaret Morland. Kontynuował naukę na kursach organizowanych przez cech i władze Gateshead. W wieku 17 lat przeprowadził pierwszy pokaz dla miejscowej filii cechu. Wkrótce potem zdał sobie sprawę, że prowadzenie pokazów i nauczanie sztuki dekoratorskiej sprawiają mu tyle samo radości co tworzenie kwiatów. Szybko zasłynął w kraju ze swoich wyjątkowych umiejętności rzemieślniczych i instruktorskich. Został akredytowanym demonstratorem cechu.