Przepisy kulinarne i obyczaje ze wszystkich kontynentów.
Celem tej książki jest zaznajomieni polskiego czytelnika ze specyficznymi potrawami serwowanymi na świątecznych stołach całego świata.
Proponowane dania nie są, co jest zwyczajem w takich publikacjach, obliczone na konkretną, niezmienną liczbę osób. Zazwyczaj gotowa potrawa wystarczy dla większej ilości osób - to chyba kolejna specyfika świątecznego posiłku, którego sytość i dostatniość powinna się przekładać na zadowolenie biesiadujących.
Czasem nawet technika przygotowana posiłku uniemożliwia jego późniejsze precyzyjne rozporcjowanie.
Anais Vially, ze Wstępu
Celem tej książki jest zaznajomieni polskiego czytelnika ze specyficznymi potrawami serwowanymi na świątecznych stołach całego świata.
Proponowane dania nie są, co jest zwyczajem w takich publikacjach, obliczone na konkretną, niezmienną liczbę osób. Zazwyczaj gotowa potrawa wystarczy dla większej ilości osób - to chyba kolejna specyfika świątecznego posiłku, którego sytość i dostatniość powinna się przekładać na zadowolenie biesiadujących.
Czasem nawet technika przygotowana posiłku uniemożliwia jego późniejsze precyzyjne rozporcjowanie.
Anais Vially, ze Wstępu