Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w którym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron świata.
Jest też maleńka kuchnia na Manhattanie, której 4m² szczelnie wypełniają nowojorskie smaki. To tu autorka książki wyczarowuje swoje dania. Niech jej proste i efektowne przepisy staną się Twoim oknem na kulinarny świat.
Nie potrzebujesz nieosiągalnych składników ani dyplomu szefa kuchni. Wystarczy miłość do gotowania i… Nowego Jorku.
Deb Perelman – wstaje rano i cały dzień gotuje w swej maleńkiej nowojorskiej kuchni wszystko, na co przyjdzie jej ochota. Gdy zakładała blog kulinarny „Smitten Kitchen”, nie sądziła, że jego prowadzenie stanie się zajęciem na cały etat ani że jej przepisy będą inspirować miliony czytelników.