Moda opanowała wiele dziedzin współczesnego życia i nie ominęła także przepisów kulinarnych. Wprowadziła wiele nowych dań do codziennego jadłospisu. Wylansowała potrawy smaczne, zdrowe lekkie i ładnie podane, uwzględniające wymagania dietetyków i oparte na zdobyczach współczesnej nauki o jedzeniu. Przypominała także o smakołykach kuchni polskiej, których przekazywane były w sposób tradycyjny i czasem, gdzieś po drodze, zmieniane na lepsze lub gorsze.
Książka składa się z 7 działów zawierających przepisy na dania najczęściej przygotowywane. Przepisy te będą stanowić na pewno nieocenioną pomoc, zarówno dla osób uczących się gotować, jak i tych wszystkich, którzy mają już własne doświadczenia w tej dziedzinie.
Książka składa się z 7 działów zawierających przepisy na dania najczęściej przygotowywane. Przepisy te będą stanowić na pewno nieocenioną pomoc, zarówno dla osób uczących się gotować, jak i tych wszystkich, którzy mają już własne doświadczenia w tej dziedzinie.