Przerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność

Claus Muss, Heike Bueß-Kovács
Przerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Zdrowe jedzenie jest dobre – przerwy w jedzeniu są jeszcze lepsze! W wielu kulturach i religiach na całym świecie istnieją przykazania i rytuały na czasowe ograniczenia w jedzeniu. To, co na początku brzmi jak oczyszczenie duszy i ograniczenie nadmiernie rozpasanego stylu życia, zyskuje obecnie uzasadnienie dzięki odkryciom współczesnej medycyny. Liczne badania naukowe potwierdzają leczniczy efekt tymczasowych przerw w jedzeniu. Dzięki tej książce poznasz metody i zasady ich stosowania żeby uniknąć uczucia głodu i uzyskać efekt uzdrawiania. Nasze ciało nie jest właściwie przystosowane do życia w stałym stanie sytości Obecnie ten fenomen zdobywa popularność na całym świecie i robi furorę w Stanach Zjednoczonych pod nazwą Time Restricted Eating (TRE) – ograniczone czasowo jedzenie. W Japonii zdrowotny wpływ przerw w jedzeniu jest znany już od dawna. Tamtejszy lekarz za pomocą strategii opierającej się na spożywaniu tylko jednego posiłku, wieczorem, krótko przed pójściem spać, zredukował nadwagę i odmłodził swoją skórę, a także poprawił stan naczyń krwionośnych. Z tej książki dowiesz się, że przerwy w jedzeniu: • chronią naczynia przed miażdżycą, poprawiają pracę serca i obniżają ciśnienie krwi, • stymulują metabolizm, pracę wątroby, woreczka żółciowego i nerek, aby poprawić funkcje detoksykacji i wydalania, • regulują poziom cukru i lipidów we krwi oraz inne parametry metaboliczne, takie jak normalizacja kwasu moczowego, • odbudowują florę bakteryjną w jelitach i regenerują błonę śluzową. Umożliwiają jelitom optymalnie wchłanianie witamin i minerałów. Wzmacniają system odpornościowy, • poprawiają jakość snu, stymulują pracę mózgu. Zapobiegają demencji i chorobie Alzheimera, • mają korzystny wpływ na nasze geny i jądra komórkowe. Zmniejsza się ryzyko degeneracji komórek i rozwoju raka. Chronią komórki przed przedwczesną śmiercią komórkową, • zapewniają piękną sylwetkę. Komórki tłuszczowe są rozbijane, skóra jest odmłodzona, a ciało otrzymuje poczucie bezpieczeństwa z powodu swojej naturalnej sytości. Poprawia się fizyczne samopoczucie, mentalna i duchowa witalność. Lista chorób, które można pokonać lub zapobiec dzięki poradom Autorów: • nadwaga, podwyższone ciśnienie krwi, stres, podwyższony poziom lipidów we krwi i kwasu moczowego, • choroby serca i naczyń krwionośnych, • cukrzyca typu 2, • reumatyzm i artroza, • fibromialgia, • chroniczne bóle pleców i głowy jak migrena, • choroby żołądka i jelit, • neurodermatoza i łuszczyca, • alergie, • dolegliwości związane z menopauzą, • podwyższona podatność na infekcje, • nastroje depresyjne i wyczerpanie. Nawet w przypadku chorób nowotworowych krótkie okresy postu mogą poprawić działanie i znoszenie przez pacjenta chemioterapii. Oczyść ciało i umysł
Data wydania: 2018
ISBN: 978-83-65846-74-7, 9788365846747
Wydawnictwo: Vital - wydawnictwo
Stron: 224

Autor

Claus Muss Claus Muss Prof. dr Claus Muss jest wykładowcą i inicjatorem oraz mentorem wielu międzynarodowych projektów charytatywnych, również przy współpracy z WHO. Zasiada w zarządzie różnych międzynarodowych towarzystw medycznych.

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Przerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Przerwy w jedzeniu. Naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2025 nakanapie.pl