Beata i Igor. Gotują, tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 15 lat. Przez ten czas wymyślili, przetestowali, sfotografowali i opublikowali ponad 5 tysięcy przepisów kulinarnych. Autorzy rubryki W dobrej formie w miesięczniku „Moje Gotowanie” poświęconej życiu w stylu fit. Przez kilka lat współtworzyli działy kulinarne w „Dobrych Radach”, „Olivii” i miesięczniku „Moje Smaki Życia”. Autorzy strony praktykulinarni.com i popularnego profilu na Instagramie.
Czy żyjąc w ciągłym pośpiechu, można się zdrowo odżywiać?
Czy można ugotować smacznie, nie spędzając połowy dnia w kuchni?
I czy da się skomponować wartościowe posiłki z prostych oraz łatwo dostępnych składników? TAK!
Gotujemy razem od śniadania do kolacji, w duchu diety fleksitariańskiej (jednej z najlepszych i najzdrowszych!), bez specjalnego przygotowania i wyszukanych zakupów. Oprócz śniadań, obiadów i kolacji znajdziecie tu też pomysły na desery, dodatki, sosy, przekąski.
Zrobienie dania, czyli przygotowanie i obróbka termiczna (to „się robi samo”, trzeba od czasu do czasu rzucić okiem i zamieszać) zajmuje nie dłużej niż 45 minut. Przy czym pierwszy etap, który angażuje was całkowicie, to maksymalnie 15 minut. Reszta po stronie kuchenki i piekarnika.
Wiele dań możecie przygotować wcześniej – zabierzecie je i odgrzejecie w lunchowym pudełku.
Przy każdym przepisie znajdziecie wartość kaloryczną oraz podpowiedzi, jak danie odmienić, co do niego dodać, co czym zastąpić.
Eksperymentujcie, wykorzystujcie składniki, które lubicie bardziej.
Bawcie się gotowaniem i smakami, wszak przepis to tylko inspiracja!