To kolejna książka z serii „3 składniki / 15 minut”. Tym razem proponujemy łatwe i szybkie przepisy na potrawy duszone. To typowe dania prawdziwej codziennej kuchni. Posiłki mają dodatkowy atut. Można je przygotować wcześniej i odgrzać następnego dnia. Z dań duszonych można wybrać potrawę klasyczną lub egzotyczną, na przykład caponatę, kurczaka z curry, wieprzowinę duszoną z papryką lub pulpety jagnięce w korzennym sosie pomidorowym. Co cenne, potrawy duszone są jeszcze smaczniejsze po podgrzaniu! Z kilku składników w kwadrans mamy gotowy posiłek dla całej rodziny. Odbiorcy: - osoby, które pragną delektować się duszonymi składnikami w klasycznych i egzotycznych potrawach, - ci, którzy żyją w biegu i pogrzanie gotowej potrawy pozwala im na zjedzenie ciepłego posiłku, - wszyscy, którzy w krótkim czasie chcą przygotować wartościowy posiłek. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera 55 łatwych przepisów na różnorodne potrawy duszone, - wykonanie poszczególnych dań nie zajmie więcej niż kwadrans, - proponowane potrawy są łatwe do przygotowania i pożywne, - duszone składniki smakują niezwykle dobrze, - książka ma przystępną formę i opatrzona jest pięknymi fotografiami gotowych potraw.