„Podróż po egipskiej kuchni” to e-book z przepisami kuchni egipskiej.
Zawiera 56 przepisów na autentyczne egipskie potrawy: dania główne, przystawki, wypieki oraz napoje. Przepisy są zarówno mięsne, z rybą i owocami morza, wegetariańskie i wegańskie. E-book to nie tylko przepisy, ale też historie pochodzenia egipskich potraw, ciekawostki językowe związane z kuchnią egipską, informacje dotyczące kultury jedzenia, które ułatwią Ci zrozumienie egipskiej kuchni. Dzięki „Podróży po egipskiej kuchni” dowiesz się np. jakie kawy i herbaty piją Egipcjanie i jak się one nazywają, dlaczego w Egipcie kurczak nie jest mięsem, a sól przyprawą. Dodatkowo znajdziesz w nim informacje o produktach potrzebnych do gotowania po egipsku. Dzięki temu e-bookowi nauczysz się gotować aż 56 oryginalnych egipskich potraw, których przepisy w naszej egipskiej rodzinie są przekazywane z pokolenia na pokolenie, oraz zobaczysz jak różnorodna jest egipska kuchnia.
Zawiera 56 przepisów na autentyczne egipskie potrawy: dania główne, przystawki, wypieki oraz napoje. Przepisy są zarówno mięsne, z rybą i owocami morza, wegetariańskie i wegańskie. E-book to nie tylko przepisy, ale też historie pochodzenia egipskich potraw, ciekawostki językowe związane z kuchnią egipską, informacje dotyczące kultury jedzenia, które ułatwią Ci zrozumienie egipskiej kuchni. Dzięki „Podróży po egipskiej kuchni” dowiesz się np. jakie kawy i herbaty piją Egipcjanie i jak się one nazywają, dlaczego w Egipcie kurczak nie jest mięsem, a sól przyprawą. Dodatkowo znajdziesz w nim informacje o produktach potrzebnych do gotowania po egipsku. Dzięki temu e-bookowi nauczysz się gotować aż 56 oryginalnych egipskich potraw, których przepisy w naszej egipskiej rodzinie są przekazywane z pokolenia na pokolenie, oraz zobaczysz jak różnorodna jest egipska kuchnia.