Superżywność to nieocenione źródło substancji odżywczych, które – wprowadzone do codziennej diety – wzmocnią twoje zdrowie i odporność. Więcej korzyści przynosi łączenie kilku produktów niż spożywanie ich pojedynczo, dlatego włączenie do jadłospisu różnych rodzajów superżywności to jedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić dla swojego zdrowia. Ze wszystkich produktów zaliczanych do superżywności dziesięć przedstawionych w tej publikacji posiada najwięcej naukowo potwierdzonych właściwości zapobiegających rakowi i innym chorobom – a nawet je leczących. Są to bogate w przeciwutleniacze, witaminy i minerały produkty pochodzenia roślinnego o niskiej zawartości tłuszczu, a dokładnie: Odkryj korzyści zdrowotne, jakie niesie ze sobą superżywność. • Poznaj łatwe i smaczne przepisy oraz inne pomysłowe sposoby na włączenie tych produktów do codziennego jadłospisu. • Dowiedz się, w jaki sposób superżywność zwalcza otyłość i choroby, a także jak poszczególne produkty wspomagają pamięć, wzmacniają układ krążenia i poprawiają ogólne samopoczucie.