Mazurskie specjały z ryb, raków i innych przysmaków

Mirosław Gworek
Mazurskie specjały z ryb, raków i innych przysmaków
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Autor niniejszej książki od urodzenia mieszka w małej mazurskiej wiosce, o przekornej nazwie – Głodowo. Jest wielbicielem i znawcą kuchni tego regionu. Na co dzień prowadzi w Głodowie własne przedsiębiorstwo agroturystyczne „Gościniec mazurski”, słynące z gościnności i wspaniałej kuchni, w której wiele potraw, a w szczególności dania z ryb, wywołują zachwyt najwybredniejszych gości. Zajmuje się równie, na niewielką skalę, przetwórstwem ryb słodkowodnych. Wyroby Pana Mirka przygotowywane według starych, regionalnych przepisów znajdują uznanie nie tylko wśród smakoszy, ale także zdobywają laury przyznawane przez profesjonalistów na różnych konkursach kulinarnych. W książce autor zdradza niektóre z tajemnic swojej kuchni oraz spiżarni, a nawet piwniczki. Zachęcamy do wypróbowania mazurskich specjałów, bo nie tylko są smaczne i apetyczne, ale również łatwe do wykonania.
ISBN: 978-83-7544-075-1, 9788375440751
Wydawnictwo: REA
Mamy 1 inne wydanie tej książki

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Mazurskie specjały z ryb, raków i innych przysmaków aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Mazurskie specjały z ryb, raków i innych przysmaków. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl