Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
  • aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
  • zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
  • stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
  • skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
  • sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
  • przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
  • wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem.
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!
Data wydania: 2012-02-01
ISBN: 978-83-245-1915-6, 9788324519156
Wydawnictwo: Publicat - wydawnictwo
Stron: 528
dodana przez: Catta

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl