Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka dla początkujących

Ola Lazar
Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka dla początkujących
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ena souvlaki parakalo - Poproszę souvlaki Dla smakoszy Grecja to idealne miejsce na wakacje, bo to właśnie w greckiej kuchni, jak w soczewce, skupiają się trendy i tradycje kulinarne krajów basenu Morza Śródziemnego - arabskie przyprawy, włoskie makarony, bałkańskie sery i charakterystyczne lokalne wina. A do tego doskonała, naprawdę wyjątkowa oliwa o pięknej barwie i głębokim aromacie. Wszystkich składników aromatycznych Grecy używają z umiarem, pierwszeństwo dając dobrej jakości lokalnym produktom - warzywom, młodemu mięsu czy serom. Co najważniejsze - nam, Polakom, grecka kuchnia bardzo smakuje, a prawie wszystkie greckie dania można z łatwością przygotować w Polsce. Nie wymagają one wielkiej wprawy, dokładnego mierzenia czasu gotowania czy ważenia składników co do grama. Grecy lubią swobodę i niezmiernie rzadko do czegokolwiek podchodzą rygorystycznie. Możemy się czuć w zupełności usprawiedliwieni, jeśli do greckich przepisów - z konieczności czy z wyboru - użyjemy polskich składników: warzyw, serów czy ziół. Zachęcamy do korzystania z przepisów dobrej domowej kuchni greckiej w naszych polskich domach. Przyjemność dla podniebienia gwarantowana. Dodatkowo: kulinarne minirozmówki grecko-polskie.
Data wydania: 2005
ISBN: 978-83-7404-217-8, 9788374042178
Wydawnictwo: Bauer
Stron: 440

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka dla początkujących aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Kuchnia grecko-polska i polsko-grecka dla początkujących. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl