(Wydanie I, Wydawnictwo Prószyński i Ska, Warszawa, 2024)
"Gra o tron. Oficjalna książka kucharska" - Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków.
Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami „Gry o tron” Georga R.R. Martina.
Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell.
Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami.
Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.
Chelsea Monroe-Cassel jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum „Gry o tron” Georga R.R. Martina.
"Gra o tron. Oficjalna książka kucharska" - Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków.
Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami „Gry o tron” Georga R.R. Martina.
Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell.
Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami.
Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.
Chelsea Monroe-Cassel jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum „Gry o tron” Georga R.R. Martina.