Zabawa polega na podaniu 10 zwrotów/wrażeń/słów i wielu innych zagadnień następna osoba wykreśla jedno kiedy dochodzimy do dwóch osoba, która wybiera spośród tych dwóch zwycięzcę podaje swoją 10 za każdym razem określamy co ma wygrać ........................................................................ Podaje 10 autorów kryminałów - niech wygra najlepszy
1. Wojciech Chmielarz 2. Robert Małecki 3. Ryszard Ćwirlej 4. Max Czornyj 5. Marek Krajewski 6. Marcel Wożniak 7. Krzysztof Bochus 8. Remigiusz Mróz 9. Zygmunt Miłoszewski 10. Piotr Borlik
Nie wiem, czy nie polecą gromy, ale ja bym wykreśliła Mroza. Jak dla mnie dość nierówny poziom. Czyli zostaje: 1. Wojciech Chmielarz 2. Robert Małecki 3. Ryszard Ćwirlej 4. Max Czornyj 5. Marek Krajewski 6. Marcel Wożniak 7. Krzysztof Bochus 8. Zygmunt Miłoszewski 9. Piotr Borlik
Konkurencja ogromna ale moim zdaniem z tej ekipy odpada Borlik
1. Wojciech Chmielarz 2. Robert Małecki 3. Ryszard Ćwirlej 4. Max Czornyj 5. Marek Krajewski 6. Marcel Wożniak 7. Krzysztof Bochus 8. Zygmunt Miłoszewski
Szkoda, że nikt się nie chce bawić :-( No to ja znowu 1. Wojciech Chmielarz 2. Robert Małecki 3. Ryszard Ćwirlej 4. Marek Krajewski 5. Marcel Wożniak 6. Krzysztof Bochus 7. Zygmunt Miłoszewski
1. Marcin Wroński 2. Marek Krajewski 3. Grzegorz Kalinowski 4.Krzysztof Bochus 5. Ryszard Ćwirlej 6. Katarzyna Kwiatkowska 7.Bartłomiej Rychter 8. Joanna Szwechłowicz 9. Konrad T. Lewandowski 10. Boris Akunin
1. Marcin Wroński 2. Marek Krajewski 3. Grzegorz Kalinowski 4.Krzysztof Bochus 5. Ryszard Ćwirlej 6. Katarzyna Kwiatkowska 7. Joanna Szwechłowicz 8. Konrad T. Lewandowski 9. Boris Akunin
1. Marcin Wroński 2. Marek Krajewski 3. Grzegorz Kalinowski 4.Krzysztof Bochus 5. Ryszard Ćwirlej 6. Katarzyna Kwiatkowska 7. Joanna Szwechłowicz 8. Boris Akunin
No, dobra, nikt nie chce grać, to gramy we 2: 1. Marcin Wroński 2. Marek Krajewski 3. Grzegorz Kalinowski 4.Krzysztof Bochus 5. Ryszard Ćwirlej 6. Boris Akunin
1. choinkę 2. potrawy świąteczne 3. spotkania z rodziną 4. prezenty 5. śnieg/zimę 6. pierwszą gwiazdkę 7. kolędy
Sprzątanie odpada. Jak sobie przypomnę moje dzeciństwo to aż wyć się chce. Grudzień to nie był miły i przyjemny miesiąc. To była jedna wielka nerwówka, pokrzykiwania i szał porządków. Mama wprowadzała taką atmosferę i utrzymywała się nawet do wigilijnego poranka.
Dla mnie to najlepsza zabawa. Uwielbiam utknąć w kuchni na kilka dni. Ale to tylko raz w roku :) Panuje wtedy taka magia, świetne połączenie zapachów, ulubionych świątecznych piosenek i satysfakcji z pichcenia pyszności dla najbliższych. :)
Co prawda mam piękny głos, nawet głuche jak pień niedźwiedzie, śpiące w gawrach, potrafiły uciekać z przerażeniem na pyskach gdy śpiewałem, ale kolędy mi nie leżą,
Kiedyś była z tego większa radość :) Mama zawsze wiedziała co mi kupić, żebym była szczęśliwa i zadowolona. Teraz wysyłam listę życzeń do małża a on wybiera :)
To ja zostanę w temacie świątecznym. Ulubiona świąteczna piosenka:
1. Last Christmas - Wham 2. All I want for Christmas is you - Mariah Carey 3. Jingle Bells - Frank Sinatra 4. White Christmas - Frank Sinatra 5. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! - Dean Martin 6. Santa Claus Is Coming To Town - Frank Sinatra 7. Jest taki dzień - Czerwone Gitary 8. Z kopyta kulig rwie - Skaldowie 9. Pada śnieg - Antkowiak, Górniak 10. Kto wie - DeSu