Mirek Drewniak

Autor
Zostań fanem autora:
5 /10
2 oceny z 1 książki,
przez 2 kanapowiczów

Książki

Przewodnik kulinarny Włochy
Przewodnik kulinarny Włochy
Mirek Drewniak
5/10

Włochy od wieków intrygują: bogata historia, wspaniała sztuka, przepiękne krajobrazy, życzliwi ludzie i oczywiście kuchnia - jedyna w swoim rodzaju, korzystająca z obfitych darów natury. Ziemie Italii...

Gotowanie na parze
6 wydań
Gotowanie na parze
Mirek Drewniak, Bolesław Pilarek, Bodin Helene

Tradycyjne gotowanie staje się coraz bardziej passé. Teraz, zarówno znawcy od zdrowego żywienia, jak i smakosze różnej maści zachęcają do zamiany wody na parę. Bowiem żywność poddana takiej właśnie ob...

Gotowanie na parze Mięso i ryby
Gotowanie na parze Mięso i ryby
Mirek Drewniak

Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. I nie ma co się dziwić, ponieważ w porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia o...

Gotowanie na parze Obiady
Gotowanie na parze Obiady
Mirek Drewniak

Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. I nie ma co się dziwić, ponieważ w porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia o...

Gotowanie w kombiwarze i na parze
2 wydania
Gotowanie w kombiwarze i na parze
Grzegorz Drużbański, Mirek Drewniak

W obecnych czasach, naznaczonych chorobami cywilizacyjnymi i oraz większym skażeniem środowiska, coraz więcej osób stara się przestrzegać zasad zdrowego trybu życia. Ważną ich częścią jest odpowiednie...

Przewodnik kulinarny Francja
Przewodnik kulinarny Francja
Mirek Drewniak, Elżbieta Gałuszka

Kuchnia francuska słynie z wyśmienitych win, foie gras, szynki bajońskiej, bogactwa owoców morza, ślimaków burgundzkich i wspaniale pachnących ziół. Imponuje niezliczoną ilością serów i wędlin produko...

Przewodnik kulinarny Pascala. Grecja
Przewodnik kulinarny Pascala. Grecja
Mirek Drewniak

Dietetycy są zgodni - kuchnia grecka - a w szczególności kreteńska - jest jedną z najzdrowszych na świecie. Owoce, warzywa, oliwa i doskonałe czerwone wino - oto sekret długowieczności i dobrego samop...

Przewodnik kulinarny Pascala. Polska
Przewodnik kulinarny Pascala. Polska
Mirek Drewniak

Kuchnia polska jest różnorodna, gdyż obecne są w niej elementy tradycji kulinarnych narodów żyjących przez wieki obok siebie: Żydów, Ukraińców, Białorusinów i Litwinów. Mazowsze - kraina mazurków Chop...

Przewodnik kulinarny. Bułgaria
Przewodnik kulinarny. Bułgaria
Ewa Rejmer, Dimoski Zvonko, Mirek Drewniak

Kuchnia bułgarska słynie z wyśmienitych sałatek, czorb (czyli zup), gołąbków zawijanych w liście winogron (tzw. sarmi) oraz dżodżenu - odmiany mięty dodawanej do bardzo wielu potraw i używanej do arom...

Przewodnik kulinarny. Hiszpania
Przewodnik kulinarny. Hiszpania
Adam Skorupski, Mirek Drewniak, Anna Jankowska
Seria: Kuchnia i diety

Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na hiszpańskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, al...

Przewodnik kulinarny. Węgry
Przewodnik kulinarny. Węgry
Marcin Świdziński, Sylwia Świdzińska, Mirek Drewniak

Węgry słyną z bogactwa papryki i zamkniętych w słoikach kiszonek. Kuchnia węgierska pachnie bograczem, zupą gulaszową i nieodmiennie kojarzy się ze słynnymi debreczynkami i salami. Przewodnik kulinarn...

Serie i Cykle

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl