Większość osób uważa, że albo nic nie da się zrobić, żeby uniknąć choroby Alzheimera, albo można jej zapobiegać tylko w bardzo niewielkim stopniu. Naukowcy wiedzą już, że to nieprawda. W rzeczywistośc...
O książce: Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywany...
Cudowne kuracje to przełomowa publikacja przedstawiająca naukowe dowody na skuteczność naturalnych środków leczniczych. Autorka opiera się na badaniach czołowych ośrodków naukowych i publikacjach najp...
Książka kucharska zawiera wybór najlepszych przepisów na pyszne, korzystne dla zdrowia dania wraz z dokładnym wyjaśnieniem zasad racjonalnego odżywiania się. Jean Carper najpierw przedstawia podstawow...
Mózg jest naszym najważniejszym narządem, siedzibą naszego ?Ja?, naszej inteligencji i osobowości. Nic w naszym życiu nie jest tak ważne i niezbędne jak prawidłowo działający mózg. Od jego funkcjonowa...
Z książki dowiesz się : jak zapobiegać starzeniu się mózgu, jak poprawić pamięć w starszym wieku, jak się chronić przed Alzheimerem, jak zapewnić przyszłemu dziecku lepszy mózg...
STOP STARZENIU! radzi, jak spowolnić oraz cofnąć niszczycielski proces starzenia się. Poradnik oparty jest na wynikach setek przełomowych badań prowadzonych przez naukowców z czołowych instytutów, tak...
CHOROBOM SERCA MOŻNA ZAPOBIEGAĆ! Choć nasze geny mają znaczenie, jeśli chodzi o podatność na choroby serca, biologię można pokonać między innymi za pomocą właściwego doboru produktów żywnościowych i s...
O książce: Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagr...