Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej.
Z książki dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza.
Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej jakości.
Z książki dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza.
Książka jest idealna dla właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej jakości.