Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki

Józef Robak, Jerzy Szwejda
Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków. Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu ? askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany.
ISBN: 978-83-89211-24-8, 9788389211248
Wydawnictwo: Hortpress

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl