Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy

Pasquale Piccinno
6 /10
Ocena 6 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza
Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
6 /10
Ocena 6 na 10 możliwych
Na podstawie 1 oceny kanapowicza

Opis

Święta Hildegarda we włoskiej kuchni! Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej? Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej. Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.
Data wydania: 2017-09-18
ISBN: 978-83-65706-94-2, 9788365706942
Wydawnictwo: Esprit
Stron: 144

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Czy ja dobrze widzę, że znasz książkę Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy? Koniecznie daj znać, co o niej myślisz w recenzji!
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@Pistacia_Vera
@Pistacia_Vera
2022-02-14
6 /10
Przeczytane 2022

Pasquale Piccinno włoski kucharz klasztorny przez osiem lat zgłębiał zalecenia i porady kulinarne św Hildegardy z Bingen na temat orkiszowej kuchni i stosowanych w niej przypraw. Orkisz uprawiano powszechnie od epoki brązu i był bardzo popularny w Europie do czasów średniowiecznych. Święta nie znała wielu popularnych obecnie produktów takich jak ziemniak, papryka czy pomidor ale jak podaje autor książki opisała je w swoich wizjach. Pasquale połączył więc w tej książce średniowieczną kuchnie z kuchnią włoską i obecnymi w niej warzywami zachowując zalecenia mniszki.

| link |

Cytaty z książki

O nie! Książka Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św. Hildegardy. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl