Tradycyjna kuchnia gruzińska

Kiładze Jelena
Tradycyjna kuchnia gruzińska
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania i charakterystykę głównych dań. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyjski), pachnących warzyw (fasola, bakłażany i pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon i bazylia).
Nie zabraknie tu oczywiście przepisów na popularne chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne również daleko poza granicami Gruzji.
Jednak celem Autorki było dotarcie do autentycznej Gruzji, do jej unikalnych smaków i zapachów; stąd wielu przepisów na tutejsze potrawy nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej!
Data wydania: 2011
ISBN: 978-83-7544-320-2, 9788375443202
Wydawnictwo: REA
Stron: 256

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Książka Tradycyjna kuchnia gruzińska nie ma jeszcze recenzji. Znasz ją? Może napiszesz kilka słów dla innych Kanapowiczów?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Tradycyjna kuchnia gruzińska. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl