Książa zawiera ponad 80 bardzo różnorodnych przepisów na smaczne i nie sprawiające kłopotów podczas przygotowywaniu tarty. Doskonałą pomocą są zdjęcia poszczególnych etapów prac. W poradniku umieszczono wiele praktycznych wskazówek dotyczących przygotowania ciast oraz ich ozdabiania. Znaleźć tu można przepisy na każdą okazję: od klasycznej tarty lotaryńskiej i francuskiej tarty z jabłkami do bardziej nowatorskich pomysłów, jak tartinki z krabami na ostro lub tarta z malinowym kremem. Dzięki tej książce przekonasz się, że przygotowanie różnych rodzajów ciast nie jest wcale trudne. Odkryjesz tajemnicę udanego ciasta, uzyskasz podpowiedź, jak należy je wałkować i wykładać nim formy. Podano także rady dotyczące narzędzi oraz najlepszych składników. Gdy dojdziesz już do wprawy i doświadczysz satysfakcji z przyrządzania tart i spożywania swoich wypieków, z pewnością chętnie będziesz wracać do podanych tutaj przepisów.