Sery, masło, jogurt, kefir

Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Sery, masło, jogurt, kefir
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał ? zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: ? twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel ? bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę ? ser monastyrski i ser piwny ? sery pleśniowe ? brie, camembert, roquefort ? sery półtwarde i twarde ? tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan ? śmietanę i masło ? zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Data wydania: 2009
ISBN: 978-83-7073-763-4, 9788370737634
Wydawnictwo: MULTICO
Stron: 176

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Sery, masło, jogurt, kefir aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Sery, masło, jogurt, kefir. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl