Magda Gessler i górale to mieszanka pełna temperamentu i... smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restauracji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znajdzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę - choć w unowocześnionej wersji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych. Książka, którą oddaję w Państwa ręce, to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala - wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona Schroniska smaków była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry.