Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Samin Nosrat
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów
Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki
Lista autorów
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie
7 /10
Ocena 7 na 10 możliwych
Na podstawie 2 ocen kanapowiczów

Opis

Naucz się gotować bez przepisów, wykorzystując 4 składniki!


Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś - nawet bez przepisu - i odkryj sekret jaki skrywają 4 składniki.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
• sól, która wzmacnia smak,
• tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
• kwas, który równoważy,
• ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.


Książka „Salt fat acid heat” zdradzi ci podstawy smacznej kuchni!



Dzięki tej książce „Salt fat acid heat” rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.
Tytuł oryginalny: Salt Fat Acid Heath
Data wydania: 2020-02-26
ISBN: 978-83-240-7037-4, 9788324070374
Wydawnictwo: Znak literanova
Stron: 488
dodana przez: ksiazkiagi

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

O gotowaniu w sposób nietypowy...

WYBÓR REDAKCJI
17.05.2020

"Salt Fat Acid Heat" to nie jest typowa książka kucharska zawierająca tylko przepisy kulinarne, ale właśnie głównie solidna i przystępnie przekazana dawka wiedzy - podstaw gotowania, a także wskazówek dla kucharzy amatorów. Publikacja ta powstała z prostej przyczyny - ponieważ autorka chciała się w niej podzielić wymyśloną, a może raczej zebraną i... Recenzja książki Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki

Moja opinia o książce

Opinie i dyskusje

@aga.kusi_poczta.fm
2020-05-18

Kilka razy natrafiłam na książkę tego typu i przyznam szczerze, że nic nowego się z niej nie dowiedziałam. Wprost przeciwnie. Wydania książek kulinarnych często są perełkami w momencie, gdy się tego kompletnie nie spodziewamy. Przykładem jest choćby "jedzenie pudełkowe", tak ostatnio popularne. Niesłychane przepisy można w takich wydaniach znaleźć. Ludzie, który się tym zajmuję są studnią pomysłów na niezliczoną liczbę przygotowywania kasz (wszystkich) warzyw, owoców, płatków (wszystkich) a i niesamowicie pysznych napoi.

× 4 | link |
@Vanille
2022-12-18
6 /10
Przeczytane
@ksiazkiagi
2020-05-17
8 /10
Przeczytane Recenzenckie 2020 Posiadam

Cytaty z książki

O nie! Książka Salt Fat Acid Heat. Cztery składniki. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl