Kapusta pekińska z marchewką czy sałatka selerowa z fetą? Tuńczyk po sycylijsku czy sałatka makaronowa z bazylią? A może sałatka z cukinii i szynki? W zależności od składników mogą być dodatkiem do dań głównych albo samodzielnym posiłkiem, na przykład na kolację. Warto je przygotować, kiedy zapraszamy gości i zależy nam, by docenili nie tylko smak serwowanych potraw, ale także ich wygląd. Kolorowe i oryginalnie podane surówki i sałatki mogą wprawić w zachwyt nawet wybrednych smakoszy. Sporządzane z dodatkiem przypraw ziołowych są nie tylko smaczniejsze, bardziej aromatyczne, ale przede wszystkim... zdrowsze. Zioła są bowiem skarbnicą mikroelementów, soli mineralnych i witamin niezbędnych do zachowania dobrego samopoczucia każdego z nas. Dzięki swym właściwościom nadają potrawom zupełnie nową wartość. Sięgnijmy zatem po Sałatki dla każdego i bez wahania wykorzystujmy codziennie zawarte w tej książce przepisy na smaczne i zdrowe sałatki wzbogacone przyprawami ziołowymi.