Książka Roślinny nabiał Olgi Smile w całości poświęcona jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki.
To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę Hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
– ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
– wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
– sposoby na estetyczne podanie dań
– wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
– informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów