Otwórz się na obfitość Natury i ciesz zmysłową kuchnią roślinną.
Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.
Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!
Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy środowisko. A przy tym jest niezwykle wartościowa. Warzywa, owoce, rośliny strączkowe, pełnoziarniste kasze, orzechy oraz pestki to doskonały pokarm i źródło cennych dla naszego organizmu witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Nie wspominając już o źródle rozkosznych doznań kulinarnych.
Pragniesz dobrego i wartościowego jedzenia? Uwielbiasz spędzać czas na posiłkach z ukochanymi ludźmi, celebrując bliskość? Ważne jest dla ciebie życie w zgodzie z naturą? Jesteś w dobrym miejscu, zapraszamy do stołu.
Roślinna kuchnia może być pełna smaku, uwodzicielska i rozgrzewająca serce. Spróbuj!
Dieta roślinna jest przyjazna planecie, gdyż w mniejszym stopniu niż ta tradycyjna wyczerpuje zasoby naturalne i niszczy środowisko. A przy tym jest niezwykle wartościowa. Warzywa, owoce, rośliny strączkowe, pełnoziarniste kasze, orzechy oraz pestki to doskonały pokarm i źródło cennych dla naszego organizmu witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Nie wspominając już o źródle rozkosznych doznań kulinarnych.
Ida Kulawik, autorka bloga Veganbanda i Katarzyna Czarnecka proponują 100 smakowitych, cieszących oczy, język i duszę przepisów na wszystkie pory roku, a Katarzyna Cichoń z pasją je fotografuje. Od pożywnych śniadań przez aromatyczne, zawiesiste zupy aż po wyrafinowane desery z czekoladą i owocami – każdego dnia ty i twoi bliscy możecie zasmakować czegoś niezwykłego.
Jak powiadają Autorki we wstępie: „Eksperymentujmy, bawmy się gotowaniem i jedzeniem, przełamujmy swoje przyzwyczajenia i próbujmy nowych składników! I — co najważniejsze, dajmy szansę roślinom — pokarmom miłości.”
Największym wrogiem przyjemności są rutyna i monotonia. Z tą książką już nigdy ci one nie grożą!
Jak powiadają Autorki we wstępie: „Eksperymentujmy, bawmy się gotowaniem i jedzeniem, przełamujmy swoje przyzwyczajenia i próbujmy nowych składników! I — co najważniejsze, dajmy szansę roślinom — pokarmom miłości.”
Największym wrogiem przyjemności są rutyna i monotonia. Z tą książką już nigdy ci one nie grożą!