Ponad 100 prostych przepisów na ekstrawaganckie i klasyczne przetwory, które odmienią Twoją kuchnię.
Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.
Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet mięs!
Słodko-ostre pikle zaskoczą jako dodatek do obiadu, a domowy ocet z pigwy przyniesie ukojenie w gorący letni dzień. Prace zaplanujesz z praktycznym kalendarzem sezonowym.
Pozbądź się z kuchni konserwantów, barwników i syntetycznych wzmacniaczy smaku. Zyskasz niepowtarzalne przetwory, których nie da się znaleźć na sklepowej półce.
Przygotowywanie przetworów może być prostsze, niż myślisz.