Przyczyną większości problemów zdrowotnych są złe nawyki żywieniowe: tradycyjne potrawy nadmiernie zakwaszają nasz organizm i jest to ogromne obciążenie dla metabolizmu komórkowego – twierdzi autor, dr Young, znany amerykański mikrobiolog i biochemik. Zakwaszenie obniża poziom tlenu w komórkach i stwarza korzystne warunki do rozwoju bakterii i mikroorganizmów. Dlatego mamy mało energii i chorujemy. Jeżeli pozostawimy wszystko po staremu, żadna dieta nam nie pomoże. Książka przystępnie wyjaśnia procesy zachodzące w organizmie człowieka na poziomie komórkowym i wpływ pokarmów na ich przebieg. Przedstawia innowacyjny, oparty na badaniach naukowych i na osobistym doświadczeniu autorów, program osiągania równowagi kwasowo-zasadowej, poczynając od procesu oczyszczania organizmu, a kończąc na poradach dotyczących suplementów żywieniowych i ciekawych przepisach kulinarnych. Autorzy konkretnie wyjaśniają, jakie produkty działają odkwaszająco i w jaki sposób można z nich tworzyć smaczne
i urozmaicone potrawy. Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako „cudem” odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje! Program „Cud ph” jest już szeroko znany – także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem.
i urozmaicone potrawy. Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako „cudem” odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje! Program „Cud ph” jest już szeroko znany – także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem.