Recenzje książki "Płetwa rekina i syczuański pieprz"

Dodaj swoją recenzję

Smakowity pamiętnik kulinarny

29.11.2019

To naprawdę smakowita książkę. W głównej mierze zawdzięcza się to sposobowi opisywania przez znawczynię tematu, osobę z Zachodu rozmiłowaną w kuchniach regionalnych Chin. Naprawdę dobra książka. Kto chce poznać system wartości azjatyckich rejonów musi przede wszystkim zapoznać się z ich sztuką kulinarną. Dla Chińczyka pokarm to nie tylko paliwo... Recenzja książki Płetwa rekina i syczuański pieprz

@Asamitt@Asamitt × 4

Płetwa rekina i inne przysmaki...

14.04.2011

„To prawda, co mówią o Chińczykach: wszystko, co się porusza, wszystko, co przemierza ziemię oprócz samochodu, wszystko, co lata po niebie, oprócz samolotu i wszystko, co pływa po morzu oprócz statku, jest dla nich potencjalnym składnikiem kulinarnym”. Po lekturze „Płetwy rekina i syczuańskiego pieprzu” nie pozostaje mi nic innego, jak zgodzić się ... Recenzja książki Płetwa rekina i syczuański pieprz

@gudrun@gudrun
© 2007 - 2024 nakanapie.pl